Willkommen Bienvenue Welcome till min blogg!

Sisådärja! Den här bloggdesignen får duga tills vidare.
Kliandet i fingrarna efter att börja skriva och någon gång komma igång tog överstyr.
I torsdags startade jag den här bloggen och började samma dag arbeta på den tjusiga
headern. Eller vad säger ni? Hade själva bilden färdig i huvudet hur jag ville ha den;
en enda stor bild med mig själv spelandes på min Sundbergare, och runt omkring mig;
olika saker som beskriver mig, saker som jag står för, tycker är viktigast. Använde
Photoshop till min hjälp och, efter en rad olika skisser och varianter av headern,
så bestämde jag mig nu för denna. Är mycket nöjd med den. Kom gärna med synpunkter.

Varför startade jag då den här bloggen? För att dela med mig av mina intressen;
musik, foto&bild, m.m. Kanske slänga upp lite braiga citat, dikter, dåliga historier,
tankar, filmtips, länka till filmer/musik jag spelat in å lagt upp på youtube... Ja listan kan bli lång :)

Och nu....över till matlagning! Närmare bestämt; pizzasalladtillverkning :)
I torsdags gjorde jag en andra omgång av ett jättebra recept på pizzasallad som
jag hittat på nätet. Smakar farligt gott med samma konsistens med lite krisp kvar,
precis som på pizzeria. Finstrimlade ett helt vitkålshuvud, hivade allt i en kasse som
jag sen stod å bankade å stampade på :D (För att mjuka upp kålen) Egentligen stod
det i receptet att man ska mortla kålen men dels har jag ingen mortel, och dels så
funkar detta minst lika bra ^^ Sen ska allt ner i ett durkslag å skållas med 2 liter
kokande vatten (Det luktade kål i hela lägenheten efter detta) Därefter ska det rinna
av, och under tiden blandade jag till själv dressingen som jag sen blandade med kålen
och så är det hela klart. Den kan ju ätas direkt, men bäst blir den om den får stå i
kylen över natten. Hållbart (6-7 dagar i kyl, i burk med tätslutande lock), nyttigt,
gott, å billigt :) Lägger upp receptet å två proffsiga bilder från tillverkningen här nedanför.

Over and out!



Ovan: Den färdigblandade dressingen (använde timjan istället för oregano),
en praktisk liten shaker (Jamie Oliver's egna) och den färdigstampade salladen..


Nedan: Färdigblandad å klar för att stå i kylen över natten.


Extra god pizzasallad á la riktig pizzeria

2 liter kokande vatten
1 vitkålshuvud
4 korkar ättika (Perstorps ättika)
1 dl solrosolja eller annan matolja
10 msk vitvinsvinäger
1 dl vatten
2 msk strösocker
4 msk oregano
4 tsk salt
2 krm finmalen svartpeppar

GÖR SÅHÄR :
Strimla vitkålshuvudet med osthyvel för bästa resultat. Lägg all salladen i ett durkslag. Koka upp vattnet & häll det över salladen. Låt rinna av! Använd nu en rymlig plastbunke med tätslutande lock och häll ner salladen. Vispa ihop alla ingredienserna till dressingen i en skål och slå över salladen. Blanda väl! Låt svalna i rumstemperatur. Förvara sedan i kylskåp! Hållbarhet 5-7 dagar!


Kommentarer
Postat av: Mamsing

Ååååå, vilken fin blogg! Jättefin bild! Du är så fin, lille stompen! Det ska bli intressant att följa vad du skriver här där du får fritt utrymme. Älskar dig, lille goschelill!

Du har fått ihop förstasidan jättefint! Precis sånt som man förknippar med dig. Hoppas du tycker det är kul. Du är en mycket fin människa och det vill jag att du ska tycka själv också. En intressant, djup människa med många tankar. Viktig människa! Puss på dig! Sköt om dig och missilill så ses vi snart! Längtar! Mamsing-som-beundrar-sonen-som-är-så-bra!!!

2011-02-06 @ 22:18:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0